top of page

Ontspanning

Het Menneke logo

In Hasselt, de provinciehoofdstad, is het heerlijk vertoeven. Door de centrale ligging ben je dichtbij alle bijzondere plekjes van het mooie Limburg.

Zo ben je op 20 minuutjes in het pittoreske Haspengouw waar je tussen de bloesems of fruitplantages kan vertoeven en een stevige wandeling kan maken. Daarnaast ben je ook op slechts 30 minuten verwijderd van het alom bekende wijnkasteel van Genoelselderen.

Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van Limburg, dan kun je in Genk een duik nemen in het rijke mijnverleden van de streek. Wil je liever verder teruggaan in de tijd, dan is het Gallo-Romeins museum in Tongeren vast iets voor jou.


Voor meer informatie over welke plekken van Limburg je zeker niet mag missen, kun je steeds bij ons terecht tijdens je verblijf, of bij Visit Hasselt om de hoek. 

Shoppen

Hasselt is dé winkelstad van België. Niet alleen de hoofdstraat heeft vele winkels maar ook in de authentieke zijstraten pronken verschillende boetiekjes en Belgische en internationale ketens.

Gastronomie

In onze Hoofdstad van de Smaak kan je terecht voor een gastvrij en bourgondisch onthaal. De talrijke uitstekende restaurants en gezellige eethuisjes zullen je zeker weten te bekoren.

Het Menneke Hasselt Gastronomie

Wandelen en fietsen

Ontdek het prachtige wandel- en fietsroutenetwerk van de provincie Limburg. Het voert je langs de mooiste streken van de streek en brengt je in aanraking met de ongerepte stukjes natuur die de provincie herbergt.

Het Menneke Hasselt Wandelen en fietsen

Kunst en cultuur

Door de rijke geschiedenis van de streek, beschikt Limburg ook over bijzonder erfgoed. De (openlucht) musea zijn dan ook talrijk, en zeker een bezoekje waard. Voor een overzicht van de belangrijkste musea kan je steeds bij ons terecht.

bottom of page